Mäklarinformation

Här kan du som mäklare få allmän information kring BRF Uppsalahus nr 1.

Observera att tillförlitligheten eller korrektheten av den informationen som presenteras på denna sida kan inte garanteras av föreningen. Om mäklare, säljare eller köpare lägger särskild vikt vid informationen på denna sida måste detta särskilt verifieras med styrelsen i BRF Uppsalahus nr 1.

I årsavgiften ingår: vatten, värme, bredband, kabel-tv och tvättstuga.

Bostadsrättsförsäkring

Bostadsrättstillägg ingår ej utan tecknas själv för bostadsrätten.

Delat ägande

Delat ägande kan godkännas om den som bor i lägenheten äger minst 10 procent.

Ekonomi & Planerade avgiftshöjningar

Föreningen har god ekonomi och relativt sett låga årsavgifter.

Ekonomisk förvaltare

Azets Insight AB, Box 2058, SE-750 02 Uppsala.

Energideklaration

Fastighetsskötsel & Städ

UBC sköter föreningens utvändiga fastighetsskötsel.

Städgruppen städar trappuppgångarna 1 ggr/vecka och tvättstugorna 1 ggr/mån.

Förråd

Lägenheter på 1 rum och kokvrå har ett förråd på vinden.

Lägenheter på 2, 3, 4 och 5 rum och kök har ett rymligt förråd på vinden och ett mindre förråd i källaren.

Garage- & Parkeringskö

Nya medlemmar ställs automatiskt i parkeringskön. När bostadsrättsinnehavaren blir erbjuden en parkeringsplats så kan denna välja att ta platsen eller att stå kvar på sin plats i kön. Den som tillträder en parkeringsplats ställs automatiskt i kö för garageplatserna. Kötiderna varierar beroende på omsättningen av platser, en grov uppskattning är att det tar ca 2 år för att få en parkeringsplats.

Kostnaden för en parkeringsplats med el-plint är 180 kr/mån.

Kostnaden för ett garage är 400 kr/mån.

På gatorna i Fålhagen är parkering avgiftsbelagd. Det finns möjlighet att ansöka om boendeparkering hos Uppsala kommun.

Gemensamma utrymmen

Två tvättstugor, torkrum, två cykelförråd i källaren, hobbyrum och mangelrum.

Juridisk person

Godkänns inte.

Lokalhyresgäster i huset

På gaveln av huset mot Hjalmar Brantingsgatan ligger Hjalmar B:s Skivbörs. Mot innergården finns Sandras hår, frisörsalong.

Medlemsansökningar

För att en medlemsansökning ska godkännas så snabbt som möjligt följ dessa anvisningar. Skicka köpavtalet till Azets Insight AB, Box 2058, SE-750 02 Uppsala. Skicka medlemsansökan till oss, kontaktinformation hittar du här, bifoga en kreditupplysning t ex från UC.

Planerade renoveringar

En balkong och fasadrenovering är planerad till våren 2018.

Tv & Internet

Kabel-tv med ett grundutbud ingår i avgiften.

Fiberanslutning på 1000/1000 Mbit/s ingår i medlemsavgiften. Bredbandet levereras av Alltele. Fiberanslutningen tillåter även att tjänster som bredbandstelefoni och högupplöst IP-TV tecknas av den boende.

Årsredovisning

Överlåtelse- & Pantsättningsavgift

Överlåtelseavgiften baseras på årets prisbasbeloppet och utgör 2.5 procent av denna summa.

Pantsättningsavgiften utgör 1 procent av prisbasbeloppet.

Radonmätning

Genomförd 2015 utan anmärkning.